5 Herba Membantu Melawan Keradangan, Meningkatkan Imuniti

Keradangan – proses tubuh yang melindungi dari jangkitan – sering boleh mengakibatkan masalah berkaitan usus termasuk sembelit, kembung, PCOS, atau tiroid. Oleh itu, para pakar menyatakan bahawa perlu untuk mengatasi punca masalah yang menyebabkan keradangan. Menurut Dr Dixa Bhavsar, ramuan dan rempah ratus di dapur dalam kadar yang mencukupi dapat membuat keajaiban pada masalah keradangan.

“Keradangan juga merupakan salah satu penyebab utama gangguan auto-imun, dari rheumatoid arthritis hingga Hashimoto. Dan saya percaya dapur adalah farmasi pertama kami, terdapat begitu banyak ubat di setiap rempah / rempah yang tidak hanya terdapat di dalam kotak rempah kami tetapi juga di hati kami, “katanya.

Berikut adalah 5 ramuan dan rempah ratus terbaik yang dicadangkan untuk dimasukkan sebagai sebahagian daripada diet seseorang secara berkala.

#1 Kunyit

Kunyit mengandungi kurkumin yang mana menjadi salah satu sebatian antiradang dan antioksidan terbaik semulajadi untuk melawan jangkitan dan luka dalaman.

#2 Lada Hitam

Terbaik untuk keradangan di tekak, paru-paru, usus, otot, sendi dan banyak lagi. Lada hitam biasanya digunakan untuk merawat batuk, sakit sendi dan anorexia.

#3 Halia

Menurut Dr Bhavsar halia kering yang dikenali sebagai Vishwabhesaja (ubat antarabangsa). Ia berfungsi merawat pendarahan, sakit sendi dan senggugut.

#4 Cengkih

Cengkih boleh menyejukkan dan menenangkan perut. Sama ada sakit gigi, sakit tekak, sakit sendi, cengkih sedia merawat masalah anda.

#5 Halba

Halba atau fenugreek telah digunakan berabad lamanya bagi mengatasi masalah sendi, sembelit, pendarahan, menurunkan berat badan dan sebagainya. Anda juga boleh menggunakan air halba untuk menyedut wapnya kerana ia dapat mengurangkan keradangan pada saluran pernafasan dan membantu melancarkan pernafasan anda dengan lebih baik.

Anda Mencari Suplemen Berasaskan Herba Rempah Ratus Seperti Di Atas ?

Fenugreek Juice Drink Adalah Jawapannya !

Fenugreek Juice Drink dirumus dengan pelbagai jenis ramuan herba yang berkhasiat untuk kesihatan tubuh badan. Antara bahan yang terkandung dalam Fenugreek Juice Drink ialah halba, ekstrak mangga, buah peach, acai beri, peria, buah roselle, ubi kayu dan sterol tumbuhan. 
Antara kebaikan Fenugreek Juice Drink yang lain ialah dapat mencuci perut dan darah kotor, mencantikkan struktur kulit dari dalam, merembes insulin, merawat penyakit kencing manis, mengurangkan berlakunya pengumpulan lemak-lemak baru dalam badan, menjaga memulih dan meningkatkan tenaga seksual, membantu masalah kegemukan, merawat masalah sembelit dan buasir dan pelbagai masalah kesihatan yang lain.

Rugi tau kalau anda tak cuba, hanya dengan satu kotak Fenugreek Juice Drink dah boleh dapat banyak manfaat untuk meningkatkan tahap kesihatan !

Jom mula consume Fenugreek Juice Drink hari ini!